Discord Mikrofona Erişim Izni Nasıl Verilir ?

TasFirin

New member
Discord Mikrofona Erişim İzni Nasıl Verilir?

Discord, birçok insanın iletişim kurmak, oyun oynamak veya topluluklar oluşturmak için kullandığı popüler bir platformdur. Ancak, bazen mikrofona erişim izni gibi teknik detaylarla uğraşmak gerekebilir. Bu makalede, Discord'da mikrofona erişim iznini nasıl vereceğinizi adım adım açıklayacağım.

1. Discord Uygulamasını Açın ve Ayarlar'a Gidin

İlk adım olarak, Discord uygulamasını açın ve sol alt köşede bulunan kullanıcı adınıza tıklayarak Ayarlar'a gidin. Ayarlar sekmesine girdiğinizde, soldaki menüde "Ses ve Video" seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneği tıklayarak mikrofon ayarlarınızı yapılandırabileceğiniz menüye erişeceksiniz.

2. Mikrofon Ayarlarını Kontrol Edin

"Ses ve Video" menüsüne girdiğinizde, mikrofonunuzun doğru cihaza bağlı olduğundan emin olun. Eğer birden fazla mikrofon cihazınız varsa, doğru olanı seçtiğinizden emin olun. Ayrıca mikrofonunuzun ses seviyesini ve hassasiyetini buradan ayarlayabilirsiniz.

3. Mikrofon İzinlerini Denetleyin

Mikrofonunuzun ayarlarını kontrol ettikten sonra, Discord'un mikrofon erişim izinlerini doğru şekilde yapılandırmış olmanız gerekir. Bilgisayarınızın işletim sistemine bağlı olarak, mikrofon erişim izinlerini ayarlamak için farklı adımlar izlemeniz gerekebilir.

4. Windows Kullanıcıları İçin

Windows kullanıyorsanız, başlat menüsünden Ayarlar'a gidin ve "Gizlilik" seçeneğini seçin. Sol taraftaki menüden "Mikrofon" seçeneğine gidin ve Discord'un mikrofona erişim izinlerini açık olduğundan emin olun.

5. Mac Kullanıcıları İçin

Mac kullanıyorsanız, Apple menüsünden "Sistem Tercihleri"ne gidin ve "Gizlilik" seçeneğini seçin. Sol taraftaki menüden "Mikrofon" seçeneğine gidin ve Discord'un mikrofona erişim izinlerini açık olduğundan emin olun.

6. Discord İzinlerini Denetleyin

Son olarak, Discord uygulamasının mikrofona erişim izinlerini doğru şekilde yapılandırdığınızdan emin olun. Ayarlar menüsünde, "Gizlilik ve Güvenlik" bölümüne gidin ve "Mikrofon Erişimi" seçeneğine tıklayın. Discord'un mikrofona erişim izinlerinin açık olduğundan ve doğru cihaza izin verdiğinizden emin olun.

Bu adımları takip ederek, Discord'da mikrofona erişim iznini doğru şekilde yapılandırabilirsiniz. Bu şekilde, iletişim kurarken veya oyun oynarken mikrofonunuzun sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

1. Discord'da mikrofona erişim izni vermek güvenli mi?

Evet, Discord'd