Klause
New member
Windows Güncelleme Nasıl İptal Edilir?
Windows işletim sistemi, düzenli olarak güncelleştirmeler sunar ve bu güncellemeler genellikle performansı artırır, güvenlik açıklarını kapatır ve yeni özellikler ekler. Ancak, bazen kullanıcılar güncellemeleri istemeyebilir veya güncelleme sürecini iptal etmek isteyebilirler. İşte Windows güncellemelerini iptal etmenin birkaç farklı yolu:
[1] Windows Update Ayarlarında Değişiklik Yapma
Windows güncelleme ayarlarını değiştirerek güncelleme sürecini yönetmek oldukça kolaydır. İptal etmek istediğiniz güncelleme türünü seçebilir veya güncellemelerin otomatik olarak yüklenmesini durdurabilirsiniz. Ayarlarınızı değiştirmek için şu adımları izleyebilirsiniz:
1. Başlat menüsünden "Ayarlar" uygulamasını açın.
2. "Güncelleştirme ve Güvenlik" seçeneğine tıklayın.
3. "Windows Update" sekmesine gidin.
4. "Güncelleme Ayarları"na tıklayarak istediğiniz seçenekleri belirleyin.
Bu adımları izleyerek, güncelleme sürecini istediğiniz şekilde yönetebilirsiniz.
[2] Güncelleme Hizmetini Durdurma
Windows güncelleme hizmetini durdurarak geçici olarak güncelleme sürecini iptal edebilirsiniz. Ancak, bu seçenek güvenlik risklerine yol açabilir, bu yüzden dikkatli olmalısınız. Güncelleme hizmetini durdurmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Başlat menüsünden "Hizmetler" uygulamasını açın.
2. "Windows Update" hizmetini bulun ve sağ tıklayarak "Özellikler"i seçin.
3. "Başlangıç türü" bölümünden "Devre Dışı" seçeneğini belirleyin.
4. "Uygula" ve "Tamam" düğmelerine tıklayarak değişiklikleri kaydedin.
Bu adımları takip ederek, güncelleme hizmetini geçici olarak durdurabilirsiniz.
[3] Güncelleme Ayarlarını Değiştirme
Windows güncelleme ayarlarını değiştirerek, belirli güncelleme türlerinin yüklenmesini iptal edebilirsiniz. Bu, özellikle belirli bir güncelleme veya güncelleme türünü engellemek istediğinizde kullanışlı olabilir. Ayarları değiştirmek için şu adımları izleyebilirsiniz:
1. "Ayarlar" uygulamasını açın.
3. "Güncelleme geçmişi"ne gidin.
4. İptal etmek istediğiniz güncellemeyi bulun ve "Kaldır" seçeneğine tıklayın.
Bu adımları takip ederek, istediğiniz güncelleme türlerini iptal edebilirsiniz.
[4] Güncelleme Yönetim Aracını Kullanma
Windows'un "Güncelleme Yönetim Aracı" adlı özelliği, güncelleme sürecini daha fazla kontrol etmenize olanak tanır. Bu araç sayesinde belirli güncellemeleri yüklemeyi veya iptal etmeyi seçebilirsiniz. Aracı kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Başlat menüsünden "Güncelleme Yönetim Aracı"nı açın.
2. İstediğiniz güncellemeyi seçin.
3. "Yükle" veya "Kaldır" seçeneklerini belirleyin.
4. Değişiklikleri kaydedin.
Bu adımları takip ederek, güncelleme yönetim aracını kullanarak güncellemeleri iptal edebilirsiniz.
[5] Sistem Geri Yükleme Noktası Oluşturma
Windows'un "Sistem Geri Yükleme" özelliği, bilgisayarınızın daha önceki bir durumuna geri dönmenize olanak tanır. Bu, istenmeyen güncellemelerin etkilerini geri almanıza yardımcı olabilir. Sistem geri yükleme noktası oluşturmak için şu adımları izleyebilirsiniz:
1. Başlat menüsünden "Arama" kutusuna "Sistem Geri Yükleme" yazın ve uygulamayı açın.
2. "Sistem Geri Yükleme" seçeneğini belirleyin ve "İleri"ye tıklayın.
3. Bir geri yükleme noktası seçin veya oluşturun.
4. Talimatları izleyerek geri yükleme işlemini tamamlayın.
Bu adımları takip ederek, istenmeyen güncellemelerin etkilerini geri alabilirsiniz.
Sonuç
Windows güncellemelerini iptal etmek veya yönetmek istediğinizde, birkaç farklı seçeneğiniz vardır. Windows'un kendi ayarlarını kullanarak güncelleme türlerini değiştirebilir veya güncelleme hizmetini durdurarak geçici olarak güncellemeleri durdurabilirsiniz. Ayrıca, belirli güncellemeleri kaldırarak veya güncelleme yönetim aracını kullanarak güncelleme sürecini daha faz
Windows işletim sistemi, düzenli olarak güncelleştirmeler sunar ve bu güncellemeler genellikle performansı artırır, güvenlik açıklarını kapatır ve yeni özellikler ekler. Ancak, bazen kullanıcılar güncellemeleri istemeyebilir veya güncelleme sürecini iptal etmek isteyebilirler. İşte Windows güncellemelerini iptal etmenin birkaç farklı yolu:
[1] Windows Update Ayarlarında Değişiklik Yapma
Windows güncelleme ayarlarını değiştirerek güncelleme sürecini yönetmek oldukça kolaydır. İptal etmek istediğiniz güncelleme türünü seçebilir veya güncellemelerin otomatik olarak yüklenmesini durdurabilirsiniz. Ayarlarınızı değiştirmek için şu adımları izleyebilirsiniz:
1. Başlat menüsünden "Ayarlar" uygulamasını açın.
3. "Windows Update" sekmesine gidin.
4. "Güncelleme Ayarları"na tıklayarak istediğiniz seçenekleri belirleyin.
Bu adımları izleyerek, güncelleme sürecini istediğiniz şekilde yönetebilirsiniz.
[2] Güncelleme Hizmetini Durdurma
Windows güncelleme hizmetini durdurarak geçici olarak güncelleme sürecini iptal edebilirsiniz. Ancak, bu seçenek güvenlik risklerine yol açabilir, bu yüzden dikkatli olmalısınız. Güncelleme hizmetini durdurmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Başlat menüsünden "Hizmetler" uygulamasını açın.
2. "Windows Update" hizmetini bulun ve sağ tıklayarak "Özellikler"i seçin.
3. "Başlangıç türü" bölümünden "Devre Dışı" seçeneğini belirleyin.
4. "Uygula" ve "Tamam" düğmelerine tıklayarak değişiklikleri kaydedin.
Bu adımları takip ederek, güncelleme hizmetini geçici olarak durdurabilirsiniz.
[3] Güncelleme Ayarlarını Değiştirme
Windows güncelleme ayarlarını değiştirerek, belirli güncelleme türlerinin yüklenmesini iptal edebilirsiniz. Bu, özellikle belirli bir güncelleme veya güncelleme türünü engellemek istediğinizde kullanışlı olabilir. Ayarları değiştirmek için şu adımları izleyebilirsiniz:
1. "Ayarlar" uygulamasını açın.
3. "Güncelleme geçmişi"ne gidin.
4. İptal etmek istediğiniz güncellemeyi bulun ve "Kaldır" seçeneğine tıklayın.
Bu adımları takip ederek, istediğiniz güncelleme türlerini iptal edebilirsiniz.
[4] Güncelleme Yönetim Aracını Kullanma
Windows'un "Güncelleme Yönetim Aracı" adlı özelliği, güncelleme sürecini daha fazla kontrol etmenize olanak tanır. Bu araç sayesinde belirli güncellemeleri yüklemeyi veya iptal etmeyi seçebilirsiniz. Aracı kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Başlat menüsünden "Güncelleme Yönetim Aracı"nı açın.
2. İstediğiniz güncellemeyi seçin.
3. "Yükle" veya "Kaldır" seçeneklerini belirleyin.
4. Değişiklikleri kaydedin.
Bu adımları takip ederek, güncelleme yönetim aracını kullanarak güncellemeleri iptal edebilirsiniz.
[5] Sistem Geri Yükleme Noktası Oluşturma
Windows'un "Sistem Geri Yükleme" özelliği, bilgisayarınızın daha önceki bir durumuna geri dönmenize olanak tanır. Bu, istenmeyen güncellemelerin etkilerini geri almanıza yardımcı olabilir. Sistem geri yükleme noktası oluşturmak için şu adımları izleyebilirsiniz:
1. Başlat menüsünden "Arama" kutusuna "Sistem Geri Yükleme" yazın ve uygulamayı açın.
2. "Sistem Geri Yükleme" seçeneğini belirleyin ve "İleri"ye tıklayın.
3. Bir geri yükleme noktası seçin veya oluşturun.
4. Talimatları izleyerek geri yükleme işlemini tamamlayın.
Bu adımları takip ederek, istenmeyen güncellemelerin etkilerini geri alabilirsiniz.
Sonuç
Windows güncellemelerini iptal etmek veya yönetmek istediğinizde, birkaç farklı seçeneğiniz vardır. Windows'un kendi ayarlarını kullanarak güncelleme türlerini değiştirebilir veya güncelleme hizmetini durdurarak geçici olarak güncellemeleri durdurabilirsiniz. Ayrıca, belirli güncellemeleri kaldırarak veya güncelleme yönetim aracını kullanarak güncelleme sürecini daha faz