Türkiye’nin Bir Voleybol Ülkesi Olduğunu Söyleyen Zehra Güneş ve Tuba Şenoğlu Tartışma Yarattı

Falcon

New member
VakıfBank’ın başarılı voleybol oyuncuları Zehra Güneş ve Tuba Şenoğlu, beIN SPORTS’a özel açıklamalar yaptı. Güneş ve Şenoğlu röportajlarında Türkiye’nin artık bir voleybol ülkesi olduğunu belirtti. Bu tabir ise toplumsal medyada tartışmaya niye oldu.

Kaynak: https://beinsports.com.tr/izle/detay/…

Türkiye’nin mesken sahipliğinde düzenlenen 2021 Dünya FIVB Bayanlar Şampiyonası final maçında VakıfBank Imoco Volley’i 3-2 yenerek kupanın sahibi olmuştu.

Şampiyonluğun akabinde alanda adeta birer fırtınaya dönüşen A Ulusal Voleybol Kadromuzun ve Vakıfbank’ın yıldız oyuncuları Zehra Güneş ve Tuba Şenoğlu beIN SPORTS’a özel açıklamalar yaptı.

Aldığı sayılarla ismini sık sık duyuran Tuba Şenoğlu, “Artık beşerler voleybolu izlerken heyecanlanıyor bunu başardığımız için epeyce gurur duyuyorum. Artık gerçekten Türkiye voleybol ülkesine epey yakında tahminen de olmuşuzdur.” dedi.

25-30 yaşındaki bayanların bile voleybola yazılmak istediklerini belirten Şenoğlu, “Onlar da oynamak istiyorlar. İnsanların ilgisi bakış açısı gerçekten hayli değişti. Bunun için memnunuz ve insanların bizi desteklemesi bizim artık hak ettiğimiz manasına geliyor. ” sözlerine yer verdi.

Gittiği restoranlarda ve kafelerde artık futbol maçları yerine voleybol maçlarının izlendiğini söyleyen Zehra Güneş ise, “Eskiden kimin kimle oynadığını ligde kimin olduğunu bilmeyenler bile artık taksiler, restoranlardaki garsonlar, pazardaki teyzeler bile voleybol maçlarını konuşuyor.” dedi.

“Ben taksiye bindiğimde taksiciden şu biçimde bir dönüt alıyorum: ‘Bütün yaz ulusal kadrosu izledik. Nitekim hayli gururlandırdınız bizi. Bizi buralarda ağlattınız’ diye” belirten Güneş de Türkiye’nin artık bir voleybol ülkesi olduğunu belirtti.

Voleybolcularımızın “Türkiye artık bir voleybol ülkesidir” sözlerine ise kimi futbolseverler reaksiyon gösterdi.

Zehra ve Tuba’ya takviye veren kullanıcılar da oldu.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Türkiye voleybol ülkesi mi? Haydi yorumlarda tartışalım!