Türkiye’de Kuzeyboru Forması Giyen Ukraynalı Voleybolcu Olesia Rykhliuk: ‘Türk Halkına Çok Teşekkür Ediyoruz’

Falcon

New member
Misli.com Sultanlar Ligi’nde daha evvel Eczacıbaşı ve Galatasaray forması giyen ve şu anda Kuzeyboru için çaba eden Ukraynalı oyuncusu Olesia Rykhliuk, Rusya’nın ülkesi Ukrayna’ya yönelik düzenlediği askeri harekata reaksiyon gösterdi. Rykhliuk, ‘Ailemle daima konuşuyorum. Geceleri ailemden yalnızca bir kişi uyanık kalıp, daima nöbetleşe bekliyorlar. Hücumlar olduğunda sığınaklara giriyorlar. ‘ dedi. Daha evvel Galatasaray’da da forma giyen Rykhliuk’ya Eczacıbaşı Dynavit maçında jest yapıldı.

‘Ukrayna halkından ve askerlerinden hayli gurur duyuyorum’

Misli.com Sultanlar Ligi ekiplerinden Kuzeyboru’nun Ukraynalı oyuncusu Olesia Rykhliuk, ”Şu an ülkemde hiç kimse inançta değil. Ailem de şu an Kievde yaşıyor. Kendi oturdukları binada sığınak oluşturmuşlar. ‘No war’ (Savaşa Hayır) yazılı bant ile maça çıkmamın niçini ise, 21’inci yüzyılda hiç bir savaşın olmaması gerektiğini ve diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğini savunuyorum dedi.

Daha evvel Galatasaray’da forma giyen Kuzeyboru’nun başarılı oyuncularından Olesia Rykhliuk, Rusya’nın ülkesi Ukrayna’ya yönelik düzenlediği askeri harekata reaksiyon gösterdi.

Rykhliuk, yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı;

‘Şu an ülkemde hiç kimse inançta değil. Ailem de şu an Kievde yaşıyor. Kendi oturdukları binada sığınak oluşturmuşlar. Ukrayna halkından ve askerlerinden çok gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanımız Zelenskiye dünyada yalnızca kelam ve sözlerle değil, nitekim aksiyon olarak dayanak olan herkese hayli teşekkür ederim. ‘No war’ (Savaşa hayır) yazılı bantla maça çıkmamın niçini ise, 21’inci yüzyılda hiç bir savaşın bu biçimde sıcak bir savaş içerisinde olmaması gerektiğini ve diplomatik yollara çözülmesi gerektiğini savunuyorum. Kuzeyboru Kulübü de Eczacıbaşı Dynavit maçında 150 bin TL ile tüm gelirlerini Ukrayna’ya bağışladı. Bu olay tüm kulüplere örnek oldu.’

‘Türk halkına hayli teşekkür ediyoruz’

Türk vatandaşlarından da takviye bildirileri aldığını vurgulayan Rykhliuk, ‘Türk halkına hayli teşekkür ediyoruz. Türk vatandaşlarından biroldukça dayanak iletileri aldım. Bildiriler hakikaten beni keyifli etti. Tüm Ukrayna ve orduda savaşanlara da fazlaca büyük bir güç veriyor. Ailemle daima konuşuyorum. Geceleri ailemden yalnızca bir kişi uyanık kalıp, daima nöbetleşe bekliyorlar. Taarruzlar olduğunda sığınaklara giriyorlar. Bilhassa son taarruzlar konutumuza yakın noktalarda olmuş. Telefonla konuşurken duydum. Rus ordusu şu anda sivillere de saldırdığı için yalnızca ailem değil, herkes fazlaca korkmuş durumda” diye konuştu.