SVOLT, Almanya ve Çin’de kuracağı fabrikalarla kesiminin en büyüğü olacak

Klause

New member
Akü imalatçısı SVOLT Çin’de yeni bir fabrika kuruyor ve bu biçimdece üretim hacmini besbelli halde yükseltiyor. 14,6 gigawatsaat (GWh) kapasiteli yeni üretim tesisi Nanjing kentinde kurulacak. Çinli üretici yeni üretim tesisinin kurulması için Nanjing’deki Lishui organize sanayi bölgesi ile muahedeye vardı. SVOLT, daha birinci üretim basamağında 6,6 GWh kapasite üretebilecek olan fabrikaya 730 milyon avroluk yatırım yapacak. İkinci kademede kapasite 8 GWh daha artırılacak.

SVOLT, 2025 yılına kadar, 200 GWh’lik dünya çapında olarak değerlendirilebilecek bir kapasiteye ulaşacak. Lishui’deki yeni proje, işte bu maksat doğrultusunda değerli bir adım olup ayrıyeten elektrikli araçların gitgide artan akü hücre ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunacak. Ayrıyeten SVOLT, Lishui’de hibrid araçların kullandığı “poşet hücre” tipi akü hücrelerinin imalatında da yoğunlaşacağını bildirdi. Son senelerda firma üretim kapasitesini, bilhassa Çin’in üç büyük bölgesinde Yangtse Irmağı Deltası’nda, ülkenin güneyinde ve ülkenin güneybatısında genişletmişti.

Çinli üreticiler bu ortada Almanya’da da aktiflik göstererek Saafland’da iki fabrika oluşturmak istiyor. SVOLT Almanya’da kendisinin geliştirdiği “Nikel-mangan hücrelerini” (NMX) üretmek niyetinde. Bu cinsten hücreler, kobalt taşımadıkları için güçlü ve ucuz oluyor. Şirket, NMX-hücre seri üretimini Almanya’dan evvel Çin’deki fabrikasında başlatmış ve bunu bir merasimle kutlamıştı. SVOLT’un Almanya fabrikasının 2023 yılında üretime başlaması hedefleniyor.

SVOLT İdare Konseyi Lideri ve Genel Müdürü Hongxin Yang, şu anda bölümde belirleyici bir noktada bulunduklarını, yeni üretim kapasiteleri oluşturduklarını ve sevkiyatları hızlandırdıklarını söylemiş oldu. Hongxin’e gore. Lishui mevkiindeki tesis için yapılan mutabakat ile hem SVOLT’un üretim kapasitesi daha da büyüyecek tıpkı vakitte müşterilerin artan talebi karşılanmış olacak. Bunun da ötesinde güç sanayisinin gelişmesine ve o yörenin iktisat ve toplumsal hayatına getirilecek katkı da dikkate kıymet nitelikte.

Kaynak Çin Milletlerarası Radyosu
Hibya Haber Ajansı