Öğrenci haftada üç kez üniversiteye uçakla gidip geliyor

Klause

New member
Kaliforniya
Öğrenci üniversiteye haftada üç kez uçakla uçuyor – çünkü kira onun için çok pahalı

Öğrenci, bonus milleri sayesinde uçuşlarda çok para biriktirdi (icon image)

© Zhanna Danilova / Getty Images

Eugene Epp

Kira sözleşmesi yerine uçak bileti: California’dan bir öğrenci Los Angeles’tan San Francisco’ya uçakla gitti. Bu onun için üniversite yakınında bir daire kiralamaktan daha ucuzdu.

“Süper yolcular” genellikle büyük metropollerde çalışır veya eğitim görür, ancak bazen binlerce kilometre uzakta yaşarlar. İşe veya üniversiteye gitmek için, genellikle uçağı kullanırlar – bu, bazı durumlarda (en azından finansal olarak) işe yarayan alışılmadık bir ulaşım yöntemidir.

Bu süper taşıtlardan biri Bill: Öğrenci Los Angeles’ta yaşıyor ve San Francisco yakınlarındaki Berkeley’deki California Üniversitesi’nde bir yıl okudu. Her iki yer de aynı ABD eyaletinde olmasına rağmen, aralarında 600 kilometreden fazla mesafe var. Ancak aradaki büyük mesafeye rağmen, Bill eğitim gördüğü yerde bir oda ya da daire kiralamadı. Bunun yerine, haftada üç kez Los Angeles’tan San Francisco’ya uçtuğunu, KTLA TV kanalına verdiği demeçte. Amerikalı, “Bu şimdiye kadar yaptığım en çılgınca şeydi” dedi.

Süper banliyö: Üniversiteye uçak bileti kiralamaktan daha ucuzdu

Üniversitenin yakınına taşınmak onun için buna değmezdi, diye açıklıyor: “Mezun olduktan sonra Los Angeles’a geri döneceğimi biliyordum çünkü eğitimimi bitirir bitirmez önceki işverenim beni tekrar işe alırdı.” Bill, yıllar boyunca büyük miktarda bonus mil biriktirdiğini söyledi. Üniversiteye gidip gelmek için kullandı. Pahalı bölgede bir daire aramaktan daha ucuzdu – ve çalışma programının zaten sadece on ay sürdüğünü söylüyor.

Ve böylece, sabah 6 uçuşunu yakalamak için haftanın üç günü sabah 3:30’da kalktı. Daha sonra hava alanından trene binip üniversiteye gittik. Saat onda kursu başlamadan önce Bill en az dört saattir yoldaydı ve akşam aynı yolculuğu tekrar yaptı. Hatta bazı haftalarda beş günlüğüne üniversiteye uçtu: “Çok yorgundum.”

Skytrax sıralaması

Yeni bir lider var: Bunlar dünyanın en iyi havalimanları

Birkaç bin dolar tasarruf edildi

Mali olarak, büyük çaba onun için meyvesini vermiş gibi görünüyor. Öğrenci, iki odalı bir daire için ayda 1.600 ABD doları ödemek zorunda kalacağını, gezilerini ayrıntılı olarak belgelediği bir pilotlar forumunda yazıyor. Kazandığı bonus miller ve zekice yapılan rezervasyonlar nedeniyle, ilgili tüm masraflar da dahil olmak üzere uçuşlara yalnızca 5.500 doların biraz üzerinde para harcadı. Önemli bir tasarruf – ve çalışmaları da gezinin stresinden zarar görmemiş gibi görünüyor. Reddit’te “Tek bir dersi kaçırmadan başardığım için mutluyum” diye yazdı. “Bu tek başına bir mucize.”

kaynaklar: KTLA/Reddit/Flyertalk

California: Öğrenci üniversiteye haftada üç kez uçakla uçuyor - çünkü kira onun için çok pahalı

Videoyu izleyin: Mobilitenin geleceği bu mu? “Jetson One” herkesin uçmasını sağlamalıdır. Bir tanıtım filminde, şirket CEO’su Tomasz Patan’ın kendisi mini bir uçakla Toskana üzerinden işe uçuyor.

#Konular