Noel için bölgesel trenle 500 kilometre eve gitmek – bir daha asla

Klause

New member
“Noel için eve sürmek”
Bir kez ve bir daha asla: Bölgesel trenlerle 500 kilometrelik evime nasıl gittim

Yazarımız (tamamen gönüllü olmayan) geziye Hamburg’da saat onda başladı, sekiz saat sonra Bavyera’nın kuzeyindeki evindeydi.

© Martin Wagner / Imago Görselleri

Laura Hindelang

Yazarımız eve dönmek için pahalı bir ICE treni rezervasyonu yapmayı reddetti ve bunun yerine bölgesel trenlerle ülkenin yarısını kat etti. Noel beklentisi gerçekleşmedi.

Yaşadığım ikilem için başkasını suçlamak isterim. Ve denedim. Sonuçta, alarmı yarım saat sonraya ayarlamayı öneren arkadaşımdı (daha sonra görmezden geldiğimiz alarm). Evden çok geç çıkmak isteyen oydu, bu yüzden metroyu kaçırdık. Ve tüm zorluklara rağmen hala trenin önünde durduğumuzda, tren burnumuzun dibinden uzaklaştı.

Seyahat günü çifte arıza ile başlıyor

Tahmin edebilirsiniz: Uyuyakalmışım. Panik içinde gözlerimi açtığımda beni evime götürmesi gereken Flixbus çoktan yola çıkmıştı. Almanya bilet sahibi olarak ICE fiyatlarının astronomik derecede yüksek olması nedeniyle bölgesel trenlere geçmeye karar verdim. Deutschlandticket ile ülke genelinde 500 kilometreden fazla yolculuk. Noel’den bir gün önce. Evden çıkar çıkmaz bu fikirden pişman oluyorum ve ilk bağlantıyı hemen kaçırıyorum. Tekrar vurguluyorum: Bu arkadaşımın hatasıydı. Kahvaltımızı Subway’de yapıyoruz. Adam Levine hoparlörlerin üzerinden “Ben sefalet içindeyim” şarkısını söylüyor. Bir güvercin masamızın etrafında dans ediyor ve düşen ayçiçeği tohumlarını topluyor.

İllüstrasyon, Mutlu Noeller pankartı altında Noel'i kutlayan bir aileyi gösteriyor, çocuklar mutlu ebeveynleri tartışıyor

kolon

Stahl ve Klaschinski: Psikolojik
Noel’de Hayatta Kalmak – Tatillerde Kendinize Stres Hediyesini Nasıl Verebilirsiniz?

17 saat önce

Hannover’e giden RE 3 treni nihayet kalktığında, tren insanlarla, bisikletlerle ve valizlerle tıka basa doludur. Tuvaletin yanında bir yere oturuyoruz. O an keşke bazı misafirlerin burnundaki gibi benim de FF2 maskesim olsaydı diye düşündüm. Yolculuğun alkolsüz olduğunu kondüktör her yeni yolcu binişinde vurguluyor. Karşımda siyahlar giymiş, dövmeli bir adam bir kutu Jack Daniels açıyor. Belki de her şeye dayanabilmenin tek yolu budur.

ben de ağlamak istiyorum

Gezginler Hannover’deki platformda toplanıyor. Yollarımız burada ayrılıyor; Arkadaşım Kuzey Ren-Vestfalya’ya doğru gidiyor, ben de güneye doğru sürüyorum. Göttingen’e giden bölgesel tren zaten hazır. Hiç tereddüt etmeden tekrar tuvaletin yanındaki koltuğa oturdum; bu akıllıca bir karardı çünkü kısa bir süre sonra bölme yeniden doldu. Yaşlı bir kadınla sohbet eden genç bir kadın, “Çocuklar için durum çok daha kötü olurdu” diyor. Görünüşe göre trende küçük çocuklar yok, ancak cep telefonlarından TikTok Haberlarını yüksek sesle izleyen çok sayıda genç var. Kondüktör, “Trende bir polis memuru varsa, lütfen beş numaralı vagona geçin” diye anons ediyor. Aksi halde işler şu ana kadar şaşırtıcı derecede sorunsuz gidiyor.

Hannover ana istasyonundaki metronom

Metronom trenlerindeki ilk iki yolculuk şaşırtıcı derecede sorunsuz geçiyor

© BeHaberler Günther / Imago Görselleri

Kassel’e giden trende çok sayıda küçük çocuk var. Bunlardan biri, kahverengi bir kar kıyafeti giymiş ve başında sivri bir şapka bulunan Emil, annesi yabancılarla oturmak istediği için acı bir şekilde ağlıyor. Çocuk, “Ama onları sevmiyorum” diye açıklıyor. Anne merhamet göstermiyor. Onunla neredeyse ağlayacaktım. Witzenhausen gibi ünlü isimlerin olduğu köylerin yanından geçiyoruz. Ancak oradaki durak hiç de komik değil. 15 dakika duruyoruz.

Kondüktör, fırtınanın verdiği hasar nedeniyle raylara şu anda yalnızca tek bir hattan erişilebildiğini bildirdi. Bu da artık her durakta en az çeyrek saat beklememiz gerektiği anlamına geliyor. Kassel’deki bağlantı çoktan koptu. Yanımda oturan bir kız, piercing randevusunu kaçırdığı için yüksek sesle ve her kelimenin ardından “Digga” sesiyle şikayet ediyor. Onun iyiliği için, benim memleketimden farklı olarak delicisinin 200 kilometreden fazla uzakta olmamasını umuyorum.

Noel beklentisi artık çok uzakta

Fulda’ya doğru tren nihayet boşaldı. Yol arkadaşları yorgun ve sinirli. Acılar insanları bir araya getirir ama sıra trene ilk kimin binip koltuklardan birine yerleştiğinde herkes yeniden yalnız savaşçılara dönüşür. Artık her şey benim için çok fazla. Her öksürük, her cep telefonu zil sesi beni içten içe çıldırtıyor. Noel öncesi tefekkür benden ışık yılları uzakta görünüyor. Dışarısı zifiri karanlık. Burada, Kuzey Hessen demiryolu hattında gün ışığında görülecek pek bir şey yok. Arkama yaslanıyorum, gözlerimi kapatıyorum ve aslında yarım saat uyuyabiliyorum. Tren yalnızca sekiz dakika gecikti ve bu da bana, guruldayan midemi tatmin etmek için eczaneden en azından küçük bir atıştırmalık almam için yeterli zamanı verdi.

Gümrük ve meraklar

Noel Baba mutlu bir şekilde çöp topladığında veya metroya bindiğinde – dünya çapında bir Noel gezisi

Bir sonraki bölgesel tren zaten hazır. Yolcular zaten tanıdık Hessian lehçesiyle konuşuyorlar (kusura bakmayın, gevezelik ediyorlar). Ev ulaşılabilir durumda. Daha da ünlü köyler geçiyor ama en azından isimler bana tanıdık gelmeye başlıyor. Sekiz saat sonra nihayet Bavyera’nın kuzeyindeki Aschaffenburg’daki hedefime ulaştım. Trenden indim. Geriye kalan kilometreler annemin arabasıyla katedildi. Sorun hemen ardından gelir. Birdenbire evin tanıdık sıcaklığını gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum. Ve Noel, Noel benim en çok sabırsızlıkla beklediğim şey.

#Konular