Mouse Ayarları Nasıl Sıfırlanır ?

TasFirin

New member
Mouse Ayarlarını Sıfırlama: Temel Bilgiler ve Adımlar

Mouse ayarlarını sıfırlamak, bazen donanımsal veya yazılımsal sorunları gidermenin bir yolu olabilir. Birçok durumda, bu işlem fare performansını geri getirebilir veya ayarların istenmeyen değişikliklerini düzeltebilir. Ancak, her işletim sistemi ve fare modeli farklı olabilir, bu yüzden işlemi gerçekleştirmeden önce belirli talimatları izlemek önemlidir.

Windows İşletim Sistemi İçin Mouse Ayarlarını Sıfırlama

1. Başlat Menüsü'nü açın ve "Aygıt Yöneticisi"ni arayın. Alternatif olarak, "Denetim Masası"nı açabilir ve "Donanım ve Ses" seçeneğine tıklayarak "Aygıt Yöneticisi"ni bulabilirsiniz.

2. Aygıt Yöneticisi'nde fareyi bulun ve üzerine sağ tıklayarak "Özellikler"i seçin.

3. "Sürücü" sekmesine gidin ve "Sürücüyü Geri Yükle" seçeneğine tıklayın. Bu, fare sürücüsünü varsayılan ayarlarına geri döndürecektir.

4. Fareyi yeniden başlatın ve ayarların sıfırlandığını kontrol edin.

Mac İşletim Sistemi İçin Mouse Ayarlarını Sıfırlama

1. Apple Menüsü'nü açın ve "Sistem Tercihleri"ni seçin.

2. "Erişilebilirlik" seçeneğini bulun ve fare ayarlarına gidin.

3. Fare ayarlarını sıfırlamak için "Sıfırla" veya "Varsayılana Sıfırla" düğmesini tıklayın.

4. Onay mesajını onaylayarak işlemi tamamlayın ve ayarların sıfırlandığını kontrol edin.

Linux İşletim Sistemi İçin Mouse Ayarlarını Sıfırlama

1. Sisteminize bağlı olarak farklı olabilecek bir komut istemini açın.

2. "xinput list" komutunu kullanarak fare cihazının adını bulun.

3. Fare cihazının adını alın ve "xinput set-prop" komutunu kullanarak varsayılan ayarlarına sıfırlayın.

Örneğin: "xinput set-prop "Fare Adı" "Evolution" 8 1"

4. Ayarları sıfırladıktan sonra, fare performansını kontrol edin ve istenmeyen değişikliklerin düzeltildiğinden emin olun.

Farklı Mouse Modelleri İçin Ayarları Sıfırlama

Her fare modeli farklı ayarlara ve sıfırlama yöntemlerine sahip olabilir. Bu yüzden, fareyle birlikte verilen kullanım kılavuzunu kontrol etmek önemlidir. Kılavuzda, fareyi varsayılan ayarlarına sıfırlamak için adım adım talimatlar bulunabilir. Ayrıca, üreticinin web sitesinde veya destek forumlarında da fare ayarlarını sıfırlama ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sonuç

Mouse ayarlarını sıfırlamak, fare performansını geri getirmek veya istenmeyen değişiklikleri düzeltmek için etkili bir yöntemdir. Windows, Mac ve Linux işletim sistemleri için farklı adımlar izlenebilir. Ayrıca, farklı fare modelleri için özel sıfırlama yöntemleri olabilir, bu yüzden kullanım kılavuzunu veya üretici desteğini kontrol etmek önemlidir. Ayarları sıfırladıktan sonra, fareyi test ederek her şeyin düzgün çalıştığından emin olun.