Microsoft, Windows 11’de reklam gösterecek yeni bir yer buldu

XeaeX

New member
Microsoft’un Windows işletim sisteminde kendi mamüllerinin tanıtımlarını yapması yeni gördüğümüz birşey değil. Yazılım devi bu defa reklam gösterecek yeni bir yer bulmuş üzere görünüyor. Birtakım Windows 11 kullanıcıları Başlat menüsündeki profil kısmında OneDrive reklamı yapıldığını fark etti.

Başlat Menüsündeki profil simgesine tıkladığınızda olağanda Hesap ayarlarını değiştir, kilitle ve oturumu kapat seçeneklerini görürsünüz. Microsoft buraya bir de “dosyalarını yedekle” isimli bir seçenek ekledi. İddia edebileceğiniz üzere maksat OneDrive bulut hizmetinin reklamını yapmak.

Reklam göstermeye hakkı var mı?

Şirket daha evvel de Windows işletim sisteminin çeşitli yerlerinde reklam göstermeyi test etti. Bu tıp tanıtımlar Evrak Gezgininde, sistem aramasında, widget’larda ve Edge tarayıcısında karşımıza çıktı. Yazılım devi bunu yaparken hem fiyatsız birebir vakitte fiyatlı mamüllerini tanıttı.

Microsoft’un reklam gösterme gayretleri şirketin kendi mamüllerini tanıtma hakkına sahip olduğunu düşünen bir kısım kullanıcıyı rahatsız etmiyor. Lakin işletim sistemlerinin ürün ve hizmet reklamı yapmak için kullanılmaması gerektiğini ateşli biçimde savunan bir kitle de var. Pekala siz ne düşünüyorsunuz? Windows’ta reklam görmek sizi rahatsız ediyor mu?