Mevlüt Erdinç’ten Şok Karar! Eski Fenerbahçeli Mevlüt Erdinç Futbolu mu Bıraktı?

Falcon

New member
Eski ulusal futbolcu Mevlüt Erdinç toplumsal medya hesabından paylaştığı gönderi ile profesyonel futbol hayatını sonlandırdığını duyurdu. Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda uzunca bir veda yazısı yazan Erdinç, takipçilerini duygulandırdı. İşte haberin bilgileri.

Mevlüt Erdinç Hangi Gruplarda Oynadı?

25 Şubat 1987’de Fransa’da doğan Mevlüt Erdinç futbolculuk yaşamına Sochaux altyapısında başladı. 2009 yılında Sochaux’dan 8.50 mil. € bedelle Paris Saint-Germain’e transfer oldu. PSG’ye transfer olduktan daha sonra ise sırası ile şu gruplarda forma giydi;

• Rennes

• Saint-Étienne

• Hannover

• Guingamp

• Metz

• Başakşehir

• Antalya

• Fenerbahçe

• Karagümrük

• Kocaelispor

• Ümraniyespor

• Racing Besançon
Mevlüt Erdinç Mesleğinde Kaç Gol Attı?

18 yıllık profesyonel futbolculuk mesleğinde toplam 491 maça çıkan Mevlüt Erdinç 132 gol kaydederken 39 da asist yaptı.

Mevlüt Erdinç futbolu bıraktığını şu cümleler ile deklare etti.

‘Bu iletisi yazarken epeyce düşündüm, her satırında hem hüzünlendim hem hayli keyifli oldum tıpkı vakitte epey gururlandım. 5 yaşında Fransa’da başlamış olduğum futbol macerama Sochaux altyapısından daha sonra sırasıyla Paris SG, Rennes, Saint-Ettienne, Hannover, Metz, Başakşehir, Antalyaspor, Fenerbahçe, Karagümrük, Kocaelispor, Ümraniyespor, formalarını giydim ve Racing Besançon hem futbolcusu hem kulübünün futbol elçisi oldum. Sochaux’dan Paris’e periyodun en yüksek kıymetli transfer sayısı ile transfer oldum. Fransa ve Avrupa liglerinde 92 golle en hayli gol atan Türk futbolcu unvanını gururla taşıyorum.3 Fransa kupa şampiyonluğu kazandım. Benim için tahminen de en kıymetlisi olan ‘Türkiye Ulusal Grup formasını 35 defa giyip 8 kere gol sevinci yaşayarak ülkeme hizmet ettim.’18 yıllık profesyonel mesleğimi, toplamda 491 maç 132 gol ve 39 asist ile taçlandırdım. Mesleğim boyunca deneyim ettiğim, uygunuyla kötüsüyle yaşadıklarımı, galibiyetleri, şampiyonlukları, hoş anıları ve arkadaşlıkları hiçbir vakit unutmayacağım. Bugünlere gelmemde emekleri olan kulüplere, hocalarıma, arkadaşlarıma ve aileme fazlaca lakin hayli teşekkür ediyorum. Beni ben yapan futbol mesleğimi bugün prestiji ile noktalamış bulunuyorum.’

Mevlüt Erdinç niye Futbolu Bıraktı?

35 yaşındaki eski Ulusal futbolcu iletisini şu cümleler ile sonlandırdı;

‘Yeni ömrümde yeni projelerim var. Benim bugünlere gelmeme vesile olan futbol dünyasına en yakın vakitte yeniden geri dönmek dileğiyle. Hakkınızı helal edin.’

Mevlüt Erdinç’in Instagram Paylaşımı