İtalya-İngiltere Maçında Penaltıları Kaçıran Rashford, Sancho ve Saka’ya Irkçı Ataklar Yapıldı

Falcon

New member
İtalya ile İngiltere içinde oynanan ve penaltılarla İtalya’nın kazandığı EURO 2020 finalinin akabinde, İngiltere’de penaltı vuruşundan yararlanamayan Rashford, Sancho ve Latife ırkçı akınlara maruz kaldılar.

EURO 2020 finalinde İtalya penaltılarla İngiltere’ye üstünlük kurarak Avrupa şampiyonu oldu.

Maçta daha sonrasında gündeme oturan birfazlaca şey yaşandı. Bunlardan bir tanesi ise İngiltere’nin kaçan penaltılarıydı.

İngiltere’de penaltı vuruşunu gole çeviremeyen Bukayo Latife, Marcus Rashford ve Jadon Sancho müsabakanın akabinde ırkçı atakların gayesi oldu.

Toplumsal medya üzerinden kimi kullanıcılar son üç penaltıdan yararlanamayan bu üç isme karşı ırkçı ve berbat kelamlar kullanırken, paylaşımlarında maymun emoijlerine yer verdi.

Latife, Rashford ve Sancho’ya yönelik ırkçı telaffuzların üzerine bir açıklama yayımlayan İngiltere Futbol Federasyonu, akınları kınadı.

İngiliz futbolculara taarruzdan ötürü hüzün yaşadıkları belirtilen açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Açıkça belirtmek isteriz ki, bu iğrenç davranışın ardında yer alan şahısları kadronun taraftarı olarak görmüyoruz. Oyuncularımıza her manada takviye vermeyi sürdüreceğiz ve sorumluların en ağır biçimde cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız.”

“Sosyal medya firmaları bu mevzuda bir adım atıp, bu üzere davranışları gerçekleştirenleri siteden uzaklaştırmalı ve yargı nezdinde gereken kanıtları sağlamalı.”

Marcus Rashford ise toplumsal medyadan yapılan ırkçı akınlara reaksiyon gösterdi ve kimliği niçiniyle asla özür dilemeyeceğini söylemiş oldu.

“Bütün ekip arkadaşlarımı yüzüstü bırakmış üzere hissettim. Bunun için epeyce üzgünüm. Maçtaki performansım daha sonrası bütün gün devam eden tenkitlerle meselem yok. Penaltı vuruşum gereğince düzgün değildi, daha uygununu yapabilirdim, kabul ediyorum. Lakin kökenim ve kimliğim niçiniyle asla özür dilemeyeceğim.”

İngiliz taraftarlar da, finalin akabinde Marcus Rashford, Bukayo Latife ve Jadon Sancho için harekete geçti.

İngiltere – İtalya finalinin akabinde 750 binden çok taraftar, ırkçı tacizde bulunanların futboldan ömür uzunluğu men edilmesi için imza attı.

Yaşananlara futbol dünyasından da yansılar gecikmedi:

”Penaltılar ve kaçan penaltılar ile bir şampiyonluğu kaybetmek futbolun ve hayatın bir kesimi. Fakat ırkçılık değil.”