İngiltere'Ye Göçmen Olarak Nasıl Gidilir ?

TasFirin

New member
Adım 1: Göçmenlik Türleri ve İngiltere'ye Göçmen Olarak Nasıl Gidilir?

İngiltere'ye göçmen olarak gitmenin birkaç farklı yolu vardır. Göçmenlik sürecinde dikkate almanız gereken birçok faktör bulunmaktadır. Bu başlık altında, İngiltere'ye göçmenlik için mevcut olan farklı yolları ve bu yolların detaylarını ele alacağız.

Adım 2: Çalışma İzni ve İngiltere'ye Göçmen Olarak İş Bulma

İngiltere'de göçmenlik için en yaygın yollarından biri, bir iş bulup çalışma izni almak suretiyle gerçekleştirilir. İş bulmak için öncelikle İngiltere'deki iş piyasasını araştırmak önemlidir. Ardından, uygun bir iş bulduktan sonra işvereninizin size iş teklif etmesi ve çalışma izni başvurusu yapmanız gerekir.

Adım 3: Aile Birleşimi ve İngiltere'ye Göçmen Olarak Aile Üyeleriyle Birlikte Gitme

İngiltere'de göçmenlik için bir başka seçenek de aile birleşimi programıdır. Bu program kapsamında, İngiltere'de kalıcı veya geçici olarak ikamet eden bir aile üyesiyle birlikte seyahat edebilirsiniz. Bu süreçte, İngiltere'deki aile üyenizin belirli kriterleri karşılaması ve sizin de uygun vize başvurusunu yapmanız gerekmektedir.

Adım 4: Eğitim ve İngiltere'ye Göçmen Olarak Eğitim Almak

İngiltere'de eğitim almak, göçmenlik için bir başka seçenektir. Bir öğrenci vizesi alarak İngiltere'de eğitim alabilir ve bu süre zarfında ülkeye giriş yapabilirsiniz. Eğitim almak için öncelikle bir eğitim kurumuna başvurmanız, kabul edilmeniz ve ardından öğrenci vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir.

Adım 5: Yatırım ve İşletme Kurma Yoluyla İngiltere'ye Göçmen Olarak Yatırım Yapma

İngiltere'ye göçmenlik için bir başka seçenek de yatırım yapmak ve işletme kurmaktır. Bu program kapsamında, belirli bir miktar yatırım yaparak veya bir işletme kurarak İngiltere'ye göçmenlik başvurusu yapabilirsiniz. Ancak, bu yöntemin belirli finansal gereksinimleri ve yatırım yapılacak sektörlere ilişkin kuralları bulunmaktadır.

Adım 6: Göçmenlik Başvurusu ve İngiltere'ye Yerleşme

İngiltere'ye göçmen olarak gitmek istiyorsanız, başvuru süreci oldukça önemlidir. Göçmenlik başvurusu yapmadan önce, seçtiğiniz göçmenlik yoluna uygun olarak gerekli belgeleri hazırlamanız ve başvuru sürecini başlatmanız gerekmektedir. Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda, İngiltere'ye yerleşme ve gerekli izinleri almak için ilgili prosedürleri izlemeniz gerekecektir.

İngiltere'ye göçmen olarak gitmek isteyenler için farklı seçenekler mevcuttur ve her bir seçenek kendi prosedürlerine ve gereksinimlerine sahiptir. Göçmenlik sürecinde dikkatli olmak ve gereken adımları doğru bir şekilde izlemek önemlidir. Bu adımları takip ederek, İngiltere'ye göçmen olarak gitme sürecini başarıyla tamamlayabilirsiniz.