Galatasaray Tek Taraflı Bilet! Fatih Terim Uzun Müddetli Sessizliğini Bozarak Çarpıcı Açıklamalar Yaptı

Falcon

New member
Galatasaray’ın bakılırsavine son vermesiyle bir arada sessizliğini koruyan Fatih Terim, The Athletic’e konuştu. Fatih Terim bundan daha sonraki basamakta mesleği için ne yapacağını çabucak hemen düşünmediğini söylemiş oldu. Terim, ‘Bu yılın başında, Galatasaray’da bir ihtilal olması gerektiğine karar verdim. ‘Kolay olmayacak’ dedim. daha sonrasında alınan karar, aslında beklediğim bir şey değildi. Şu an mental manada rahatlamak için, biraz vakte gereksinimim var’ dedi.

Fatih Terim’in The Athletic’e verdiği röportaja bir arada bakalım.

‘5 katından fazla para teklif edildi.’

‘Galatasaray, tek istikametli bir bilet. Öbür bir Türk ekibi için çalışmayı hayal edemiyorum. Bu aileye dönüş üzere. Galatasaray beni isteğinde, hiç bir vakit ‘Hayır’ demedim. Galatasaray benim yuvam, ailem.

Futbol oynarken biroldukça kulüp beni istiyordu. Galatasaray’ın teklifinin 5 katından daha fazla para teklif edildi ancak ben Galatasaray’a imza attım. Bir kulübe ilişkin olmak… Ben Galatasaraylıyım ve bunu gösterdim.’

‘Beklediğim bir şey değildi.’

‘Bu yılın başında, Galatasaray’da bir ihtilal olması gerektiğine karar verdim. ‘Kolay olmayacak’ dedim.

daha sonrasında alınan karar, aslında beklediğim bir şey değildi. Şu an mental manada rahatlamak için, biraz vakte gereksinimim var.’

‘Alex Ferguson’u örnek aldım.’

‘Futbol tarihinin en değerli isimlerinden biri. elbette başardıkları sebebiyle antrenörlüğü ve idare şeklinden etkilendim fakat onun yaptığı üzere, Türkiye’de bir grubu 27 yıl aralıksız yönetmek imkansız. Türkiye’de 27 yıl, 50 yıl üzeredir.’

1996-2000 devri

‘Her vakit agresif bir yapıya sahip olduk ve alanda rakiplere daima baskı uyguladık. Maçlarda oyuncularıma rakipleri ’14 kişi mi oynuyorsunuz? Bu baskıyı, bu gücü anlayamıyoruz’ diyorlardı. bu biçimdelarda bunu uygulayan hayli az grup vardı. Artık biroldukça kadro bunu yapıyor.’

‘Leeds maçını kaybetseydik benim için daha yeterli olurdu.’

‘Yarı finaldeki birinci maçtan evvel İstanbul’da iki Leeds taraftarı hayatını kaybetti. Maçı kaybetseydik benim için daha uygun olurdu, iki taraftar hayatta kalırdı.

Her vakit o Leeds taraftarlarını düşünürüm. Umarım huzur ortasında uyurlar.’

‘Milli kadroda çalışmak daha güç.’

‘Milli ekipte çalışmak daha sıkıntı. Zira tüm ülkeden siz sorumlusunuz. Renkleri kırmızı ve beyaz, kırmızı ve sarı değil. Herkes seni sorgular ve bunu hissedersin.

Galatasaray’da ise yalnızca Galatasaray taraftarından sorumlusunuz. Bu sorumluluğu daima hissettim lakin baskıdan hiç etkilenmedim. Omuzlarım, bu baskı yüzünden aşağı eğilmedi.’

Fatih Terim, geleceğe dair hayalini de şu biçimde deklare etti: ‘Türk futboluna miras bırakmak istiyorum. Benim için en gurur verici şey bu olacak.’