Formula 1’de Max Verstappen’in Kazandığı, Vettel Puanla Veda Ettiği Son Yarışın Akabinde Gelen Yansılar

Falcon

New member
Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın son ayağı Abu Dabi Grand Prix’sinde, Red Bull ekibinin Hollandalı pilotu Max Verstappen birinci oldu. Aston Martin kadrosunun Alman pilotu Sebastian Vettel, 2007’de adım attığı Formula 1 mesleğindeki son yarışını 10. sırada bitirdi. 35 yaşındaki Vettel, daha evvel BMW Sauber, Toro Rosso, Red Bull ve Ferrari ekipleri ismine yarıştığı şampiyonada 122 sefer podyuma çıkma başarısı göstermişti.

Yarışta yaşananlara ve toplumsal medyaya yansıyanlara birlikte bakalım.

Verstappen, pole durumunda başladığı yarışı sonuna kadar denetim altında götürdü ve dönemin 15’inci, mesleğinin 35. birinciliğine ulaştı. Verstappen bu biçimdece kendisine ilişkin bir dönemde en çok yarış kazanan şoför rekorunu geliştirdi.

Ferrari pilotu Charles Leclerc, başkanın 8.7 saniye ardında 2’nci, Sergio Perez ise grup arkadaşı Verstappen’in 10.1 saniye gerisinde 3. oldu.

Aston Martin grubunun Alman pilotu Sebastian Vettel, 2007’de adım attığı Formula 1 mesleğindeki son yarışını 10. sırada bitirdi.

2022 Formula 1 döneminde pilotlar ve ekipler klasmanının birinci 5 sırası şöyleki oluştu:

1. Max Verstappen (Hollanda): 454 puan

2. Charles Leclerc (Monako): 308

3. Sergio Perez (Meksika): 305

4. George Russell (Büyük Britanya): 275

5. Carlos Sainz (İspanya): 246

Yarışın akabinde toplumsal medyaya yansıyanlar ise şu biçimdeydi
👇

👇

👇

👇

👇

👇