Evinizi değiştirerek tatil yapın – buna değer mi? Bir deneyim raporu

Klause

New member
Ucuz tatil
Dairenizi tatil için değiştirmek – buna değer mi?

• itibaren
    Niels Kruse kayıtları

Mevcut bağlantıyı kopyala

Draf ailesinden beş kişi var ve yıllardır otel rezervasyonu yapmıyorlar, bunun yerine tatillerini daire değiştirerek geçiriyorlar. Burada baba Stephan bize bu konuda onu neyin heyecanlandırdığını anlatıyor.

13 ya da 14 yıl önce nihayet beş kişi olduğumuzda, gelecekte tatillerimizin pahalı olacağını anlamıştık. Eşim, ben ve üç çocuğumuz: Beş uçak bileti artı gecelik 150 Euro konaklama, bu mümkün olamazdı. Yani ev takasına girmemiz parayla ilgili bir karardı; en azından başlangıçta.

Eşim daha sonra daire değiştirme tekliflerinin farkına vardı, ben biraz şüpheciydim: Peki, her şey internet üzerinden yapılıyor, ya biri sahte bir kimlik yaratıp tüm dairemizi boşaltırsa? Sonra zeki karım şöyle dedi: Burada büyüyecek ne var? On yıllık televizyonumuz mu? Bu beni ikna etti.

Suyu seviyoruz ve kendimizi dağlarda bulduk

Suda seyahat etmeyi tercih etsek de ilk tatilimiz Provence'taki küçük bir dağ köyündeydi. Ama evin iç ve dış fotoğrafları gerçekten çok hoş görünüyordu. Böylece arabaya bindik. Evin sahipleriyle buluştuğumuz otoyoldaki servis istasyonuna gidene kadar tatil evinin anahtarlarını almamamız gerekiyordu. Hamburg'a, yaşadığımız Osdorf bölgesine giderken yine anahtarları yoktu.

RTL, Stern ve NTV'de seyahat günleri

Açık 15 ve 16 Ocak tarihlerini burada bulabilirsiniz RTL, ben yıldız ve ntv'de seyahat günleri gerçekleşiyor! “Bizimle kolay seyahat edin” ortak sloganı altında sizin için birçok tasarruf ipucu, tatil ilhamı ve güncel tatil tasarrufu vakaları bulunmaktadır.

Bu alışılmadık gelebilir ama evinizi değiştirerek tatil yapmak biraz farklı çalışır. Sadece hoşunuza giden bir yere ev kiralamıyorsunuz, kalacak yer bulmak için biraz çalışmanız gerekiyor, sonuçta bunun için hiçbir ücret ödemiyorsunuz.

Eşim hemen Facebook'taki “Bizim gibi insanlar” grubunu seçti. Burada 40.000 civarında ev ve apartman dairesi bulunuyor ve yıllık ücret 150 euro civarında. Artık her yıl oradaki olası hedefleri arıyoruz. Daha sonra sahibi veya sahipleriyle iletişime geçeceğiz. Veya bize zaten yazmışlar çünkü Hamburg'da bir tatil hayal edebiliyorlar. Daha sonra “müzakereler” başlıyor. Çünkü her iki tarafın da aynı anda tatile çıkmayı istemesi ve gidebilmesi gerekiyor.

İkna olmuş bir ev takasçısı olan Stephan Draf, GEO'da metin sorumlusudur (ki bu da tıpkı Stern gibi RTL Deutschland'ın bir parçasıdır)

© yıldız

Çoğu zaman birbirleriyle iletişime geçen, fikir alışverişinde bulunan, e-posta gönderen veya telefon görüşmesi yapan kadınlardır. Bu birkaç hafta sürebilir, ancak birbirimizi tanımamıza ve güven oluşturmamıza olanak sağladığı için iyidir.

Çünkü evinizi değiştirerek tatil yapmak her şeyden önce bir güven meselesidir. Şu geçerlidir: Para akışı yok. Ve tam da bu yüzden: Benim evim senin evindir. Sahip olduğumuz her şey misafirlerimiz tarafından kullanılabilir ve bunun tersi de geçerlidir. Arabaları da değiştirdik. Komşuların da tatilin bir parçası olması alışılmadık bir durum değil. Mesela yanımızdaki çift, İtalyanların veya İspanyolların tekrar geleceğini, telefon numaralarını aldıklarını veya bazen yardım için kapıya geldiklerini her zaman biliyor.

Danimarkalı bir takas çiftiyle arkadaş oldum

Tatil beldesinde insanları oldukça çabuk tanırsınız. Sık sık Fransa'daydık ve bir keresinde sobanın altındaki gaz tüpünü değiştirmek zorunda kaldım – teknik olarak okuma yazma bilmeyen biri olarak ne yazık ki bunu yapamadım. Ben de komşuma gittim ve kibarca bana yardım edip edemeyeceğini sordum. Bunu bir gülümsemeyle ve birçok sıcak sözle yaptı. Artık Danimarka'nın Aarhus şehrinden bir değişim çiftiyle arkadaşız ve bazen sadece bir hafta sonu için daire değiştiriyoruz.

Ev değiştirmek için on ipucu

Var çeşitli platformlartatilleri ev değişimi yoluyla düzenleyenler: Home Exchange (150 ülkede 70.000 üye), HomeLink (70 ülkede 14.000 üye), Intervac (30 ülkede 9.000 üye), People like us (100 ülkede 40.000 üye).

Maliyet: Değişim genellikle ücretsizdir; bireysel platformlar yıllık 100 ila 150 avro arasında ücret talep ediyor.

Şu da var tek taraflı daire değişimiev sahibine tekrar ziyaret yapılmaz ve para yerine değer puanları alınır ve bu puanlar daha sonra konaklama ücretini ödemek için kullanılabilir.

Genellikle sağlayıcıların ve tekliflerin önceden kontrolü yapılmaz. Değişim ortakları ama birbirinizi değerlendirin.

Dikkatli davranmanız bekleniyor. Bu şunları içerir: Kalkıştan önce temizlik ve tuvalet iskelesi veya bulaşık deterjanı gibi şeylerin değiştirilmesi. Olası Hasar sorumluluk kapsamında karşılanabilir düzenlenebilir.

Rezervasyon aralığı olmadığından herkesin rezervasyon yapması gerekir. Takas ayrı ayrı kararlaştırıldı haline gelmek. Bu zaman alabilir. Stephan Draf'ın ailesi yılın başında yaz için plan yapmaya başlar. Süre: birkaç aya kadar.

Değişim teklifi tüm dünyaya yayılıyorancak Batılı ülkeler açıkça çoğunlukta. Turistler için daha çekici olan yerlerde (sahil, dağ, büyük şehir yakınları) yaşayanlar iyi değişim fırsatlarına sahiptir.

Değiştirilenler Konaklama yerleri genellikle karşılaştırılabilir. Tek odalı bir daire sunan kimsenin karşılığında mutlaka yüzme havuzlu bir villa beklememesi gerekir.

Belirli koşullar altında, dairenizi değiştirdiğinizde sadece konaklamayı değil aynı zamanda ev eşyalarını da alırsınız. Arabalar, tekneler ama aynı zamanda hayvanlar ait olabilir.

Aşağıdakiler konuklar ve sağlayıcılar için geçerlidir: Sınırları ve istekleri iletin misafirlerin ve ev sahiplerinin bireysel ihtiyaçlarına yanıt verir.

Her iki değişim ortağı da birbirini aynı anda ziyaret ettiğinden, tatiller genellikle aynı anda tatil yapan ülkelerde yapılır – en azından okul çağında çocuklarınız varsa. Ancak yine de açık ve esnek olmanız gerekir. Aslında Fransa'ya gitmek istiyorduk ama kendimizi Stokholm'de bulduk; burası harikaydı. Ve: Daha önce hiç düşünmediğiniz köşelere giriyorsunuz. Tıpkı Budapeşte açıklarında Tuna nehri üzerinde bir ada olan Szentendre'de olduğumuz zamanlardaki gibi. Bu bizim üçüncü alternatif varış noktamızdı, ama sonuçta gerçekten harikaydı: sadece nehirle çevrili alışılmadık bir tatil, gerçekten çok güzeldi.

Bazı insanlar değişim tatillerinin çocuklu aileler için uygun olmadığına inanıyor. Durum tam tersi:. Beşimiz uygun büyüklükte bir konaklama arıyoruz ve sıklıkla üç çocuğu olan insanlarla karşılaşıyoruz. Ve bilinmeyen oyuncaklarla dolu üç çocuk odası. Ve genellikle bir yerlerde lanet bir Playstation bulunur.

5 Şubat 2024 08:23

Fransa'da bir taş ev

Emmanuel Arnaud

Otel tatili yerine ev değişimi: Seyahat trendi nasıl işliyor ve kimler için değerli?

Orada her zaman hayvanlar da vardır. Mesela bahçesi olan her Fransızın tavukları da vardır. Brittany'de bir zamanlar keçilerimiz, eşeklerimiz, kedilerimiz ve bir midillimiz vardı. Tam bir hayvanat bahçesi. Ve evet, tabii ki hayvanlara bakmamız, onları beslememiz ve hatta çitler koymamız gerekiyordu. Çocuklarımızın hayaliydi. Hamburg'daki üç kedimizin de kucaklaşıp yemeklerini alabilecekleri insanlar vardı. Brittany'li aileyle de uzun süre iletişim halinde kaldık; oğulları nihayet herhangi bir değişim olmadan bizi Almanya'da ziyaret etti.

Konut takası Macaristan'ı inşaat alanına götürüyor

Apartmanlarda ve evlerde her zaman kullanım talimatları bulunur, bunlara “rehber” diyoruz. Bilmeniz gereken her şey burada: acil durum numaralarından komşularımızın numaralarına, yakındaki en iyi süpermarket ve restoranlara, sıra dışı gezi ve gezi ipuçlarına kadar. Tatil yerindeki her şeyi kendiniz keşfetmek zorunda kalmazsanız, bu size çok zaman kazandırır. Macar misafirlerimiz hemen köşemizdeki inşaat alanını bizden keşfettiler. Böyle bir şeyi bilmiyorlardı ve on, on iki yaşındaki oğulları da çok hevesliydi. Ve ebeveynlerin öğleden sonraları boştu.

Misafirler dairenizi mahvediyor mu? Bazen yaramazlık yapıyorlar mı? İki düzineden fazla alışverişte buna benzer bir şey yaşamadık. Elbette, yorgun ısıtıcılar veya sızdıran musluklar gibi şeyler olur, her evde yolunda gitmeyen bir şeyler vardır. Elbette geleneksel olarak konaklama ücretini ödeseydik şikayet edebilirdik. Ancak para akışı olmadığı için insanlar, kendi evlerinin de sorunlu noktalarının olduğunu bilerek bu tür kusurları gülümsemeyle kabul ediyorlar. Bu arada, bir şey bozulursa sigorta bunu karşılıyor çünkü yasal olarak biz ziyarete gelen tanıdıklarız. Şu ana kadar kırık bardakları veya benzerlerini daima kendimiz yerinde değiştirdik.

13 Ocak 2025, 09:28

Ekim ayında Karadağ'da ucuz seyahat

Seyahat takvimi

Tatiliniz olduğunda siz bize söyleyin, biz size nerede uygun olduğunu söyleyelim

Can sıkıcı olabilecek şey, ayrılmadan önce dairenize çeki düzen vermek zorunda olmanızdır. Avrupa'daki tüm ev sahiplerinin, bir evin birisi gelmeden önce nasıl görünmesi gerektiği konusunda çok benzer fikirleri var: yani pırıl pırıl temiz. Ve elbette ayrılmadan önce tekrar temizlik yapmamız gerekiyor. Bazen diğer kocalara temizliğin ne kadar yorucu olduğundan sessizce şikayet ederdim. Sonuçta: her zaman çok temiz bir konaklamaya varırsınız.

Ayrıca çok hoş: Gelen ev sahibi aile için buzdolabına yenilebilir bir şeyler koymak bir gelenektir. Soslu makarna, ekmek ve üzerine sürülen bazı ürünler, yetişkinler için bir şişe şarap. Bu, uzun bir yolculuğun ardından hemen alışverişe gitmenize gerek olmadığı anlamına gelir. Bu her zaman çok çok hoştur.