Ebrar Karakurt’un Dezavantajlı Kız Çocukları İçin Bir Voleybol Akademisi Kurduğunu Biliyor muydunuz?

Falcon

New member
Dünyanın en düzgün voleybolcuları içinde yer alan ulusal voleybolcumuz Ebrar Karakurt, Nike ve SosyalBen Vakfı’nın da katkılarıyla yoksul mahallelerdeki okullarda kız voleybol ekipleri oluşturan bir akademinin sahibi bununla birlikte. Detaylar içeriğimizde:

Ebrar Karakurt’u artık tanımayan yok. Dünyanın en yeterli voleybolcuları içinde yer alan atletimiz Ulusal Grup’taki performansıyla hepimizi mest ediyor.

Renkli kişiliği ve voleyboldaki hırsıyla hepimizin gönlüne girmeyi başardı.

çabucak hemen 21 yaşındaki voleybolcumuzun kendi ismini taşıyan ve fakir mahallelerdeki okullarda kız voleybol kadroları oluşturan bir akademisi olduğunu biliyor muydunuz pekala?

Ebrar’ın ”hayalim” dediği Ebrar Karakurt Akademi, Nike ve Toplumsal Ben Vakfı’nın katkılarıyla hizmet veriyor.

Akademinin gayesi; dezavantajlı bölgelerdeki kızlara voleybol eğitimi vermek ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak.

9-13 yaşları içindeki kız çocuklarına ve 18-25 yaşları içindeki istekli koçların eğitim verdiği akademi vakit içinde daha da büyüyecek.

Akademide voleybol eğitiminin yanında toplumsal sorumluluk projeleri de gerçekleştiriliyor. Bunlardan birincisi ise kullanılmış kıyafetlerin toplanarak ve bu kıyafetlerden okullara voleybol filesi üretilmesi.

“Şans verilmemiş yetenekli, istekli çocukları gereken imkanlarla buluşturmak, mümkün olan en çok yerde en çok sayıda kadro kurmak ve bu çocukların önünü açmak istiyorum.” diyor Ebrar.

Ve daha sonra da ekliyor: “Sadece tek bir kız çocuğunun bile hayatına dokunmak benim için tanım edemeyeceğim kadar anlamlı”

Uygun ki varsın Ebrar Karakurt!