Çin’in araba sanayisi “yeni güç devrimi”ne hazır

Klause

New member
3 gün süren 2022 Çin Elektrikli Araçlar Forumu dün bitmiş oldu. Forumdan alınan bilgilere bakılırsa 2021’de Çin’de yeni güce dayalı araçların hem üretimi tıpkı vakitte satışı birinci defa 3,5 milyon adeti aştı.

Çin’in yeni güce dayalı araçların satışı üst üste 7 yıldır dünyada birinci sırayı koruyor. Piyasa ölçeğinin büyümesiyle bir arada ilgili teknolojilerin düzeyi de yükseliyor.

Guangzhou merkezli GAC AION şirketi, ortak sermayeli araçların klâsik yakıtlı araç üretim sınırını, yeni güce dayalı araç üretim çizgisine dönüştürüyor. Şirketin Genel Müdürü Gu Huinan yaptığı açıklamada, akü, motor ve elektronik denetim alanlarında kendi teknolojilerine sahip olduklarını ve tam otonom sürüş teknolojisini geliştirdiklerini belirtti.

Öbür yandan Beijing merkezli FOTON şirketi tarafınca üretilen 515 adet hidrojen yakıtlı otobüs, kısa müddet evvel sona eren Beijing Kış Olimpiyatları ve Paralimpik Olimpiyatları’nda kıymetli rol oynadı.

Çin Bilimler Akademisi’nden uzman Ouyang Minggao, Çin’in birtakım pilot kentlerde hidrojen yakıt hücresinin kullanması için sübvansiyon vermeye başladığını ve birinci pilot kentler içinde Beijing, Shanghai, Guangzhou, Zhengzhou ve Zhangjiakou’nun yer aldığını kaydetti.

Şu ana kadar ulusal seviyede yeni güce dayalı araçların gelişmenine takviye için 60’tan fazla siyaset ve 150’den çok standart, çeşitli kademelerdeki idare tarafınca da 500’den çok ek siyaset belirtildi. bu biçimdece Çin’de yeni güce dayalı araçları destekleyen dünya genelindeki en sağlam mevzuat oluşturuldu.

Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı’ndan Guo Shougang, pilot kentlerde kamu araçlarının elektrifikasyonu ilerletileceğini, halk otobüsleri, taksiler, lojistik araçlar içinde yeni güçlü araçların oranının yükseltileceğini vurguladı.

Hibya Haber Ajansı