Çin’de yeni hastalık dalgası denetim altına alındı

Klause

New member
Çin Ulusal Sıhhat Kurulu tarafınca verilen son bilgilere göre, 30 Ekim prestijiyle son 14 gün ortasında ülke çapında 14 eyalette asemptomatik hadiseler dâhil yeni olaylar tespit edildi. İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde görülen yeni dalganın öteki bölgelere sıçrama riskinin denetim altına alındığı bildirildi.

Yeni hadiselerin görüldüğü 14 eyalet içindeki Hubei, Hunan, Sichuan, Guizhou ve Shaanxi eyaletlerinde son dört gündür yeni hadise tespit edilmezken, Beijing, Hebei, Shandong, Qinghai ve Ningxia’da da durumun denetim altına alındığı kaydedildi.

birebir vakitte, Heilongjiang eyaletinde 27 Ekim’den bu yana görülen hadiselerin yurt dışı kaynaklı olduğu, İç Moğolistan’daki hadiselerle bağlantılı olmadığı bilgisi verildi.

“Sağlam, süratli, isabetli ve ciddi” adımlarla çaba

Ulusal Sıhhat Komitesi yetkilisi Fu Wei, salgının önlenmesi ve denetim altına alınmasındaki kritik noktanın mahalle düzebir daha kadar çaba ağı kurularak kâfi hazırlıkların sağlam biçimde yapılması, süratle adım atılması, karantina konusunda isabetli önlemler alınması ve tüm süreçlerde yer alan her insanın görevini ciddiyetle yerine getirmesi olduğunu tabir etti.

Öteki yandan, Çin genelinde 29 Ekim prestijiyle 3-11 yaş kümesine 3 milyon 530 bin dozdan fazla aşı uygulandığı bildirildi. Aralık ayına kadar bu yaş kümesine yönelik iki doz aşılama çalışmasının tamamlanması planlanıyor. Çocukların aşılanması yılsonuna kadar tamamlanacak. Çin’de 30 Ekim prestijiyle 2 milyar 268 milyon 362 bin doz COVID-19 aşısı uygulandı.

Kaynak: Çin Milletlerarası Radyosu
Hibya Haber Ajansı