Çin’de tüketim temmuz ayında da toparlanmaya devam ediyor

Klause

New member
Çin Ticaret Bakanlığı, ülkede tüketim temposunun birfazlaca bölümde manalı bir biçimde yükselmekte olduğunu duyurdu. Bakanlık tarafınca açıklanan, Temmuz ayına ilişkin tüketim piyasalarındaki son gelişmeler şöyle:

– Çin’in tüketim mallarının perakende satışı, Temmuz ayında toplam 3 trilyon 500 milyar yuana (yaklaşık 540 milyar dolara) ulaşarak geçen yılın temmuzuna kıyasla yüzde 8,5, 2019 yılının temmuzuna kıyasla da yüzde 7,2 oranında arttı.

– Öncelikli muhtaçlık mallarının tüketimi ise genele bakılırsa daha süratli bir büyüme kaydetti.

-İnşaat materyallerinin ve mobilyaların satışında iki haneli hasılatlar saptandı.

– Orta seviye ve lüks tüketim eserleri ortası mallara talep başka eserlere kıyasla artış sağladı. Güney Çin’in ada eyaleti Hainan’da gerçekleşen dışarıya gümrüksüz satışlar, Temmuzda bir yıl öncesinin tıpkı ayına kıyasla yüzde 44 oranında arttı. Öte yandan, Beijing ve Shanghai’de bulunan büyük mağazalardaki ve alışveriş yerlerindeki satışlar yüzde 20’nin üzerinde yükseldi.

– Hizmet dalında de daima bir canlanmaya şahit olundu. Temmuz ayında yeme-içme dalında elde edilen kar 375,1 milyar yuana yükselerek; geçtiğimiz yılın tıpkı periyoduna nazaran yüzde 14,3 oranında bir gelişme sağladı.

– Ayrıyeten yeni çeşitten tüketim biçimleri Temmuzda süratli bir büyüme kaydetti. Ekspres teslimat bölümünün cirosu 58,33 milyar kesim ile evvelki yılın birebir devrine kıyasla yüzde 42,9 arttı. Erişilen bu oranla 2018 yılının tamamında yakalanan performansa şimdiden erişilmiş oldu.

bir daha Temmuz ayında 271 bin yeni güçlü araç satışı gerçekleşerek; bir yıl öncesine kıyasla 1,6 katı satış meydana geldi; bu biçimdece pak güçlü araçlar, ayrıyeten tüm araba satışlarının yüzde 24,5 kadarını oluşturdu.

Kaynak Çin Milletlerarası Radyosu
Hibya Haber Ajansı