Bir kaptan, gemisi kuru rıhtımda olduğunda ne yapar?

Klause

New member
Kruvaziyer gemisinin dönüşümü
Gemisi kuru rıhtımda bulunan bir kaptan, Boris Becker?

Niels Kruse tarafından kaydedildi

Makale Dinle

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Her kaptan her zaman denizde değildir, tersanede bile, bir geminin liderine ihtiyaç vardır. Boris Becker gibi. Burada kuru rıhtımda neden 2000 kişi olduğunu anlatıyor.

Her geminin bir kaptana ihtiyacı var. Yolda olup olmadığına bakılmaksızın, limanda mı yoksa benim durumumda olduğu gibi bir tersanede sollama. Yedi hafta boyunca kuru rıhtımda Marsilya'dayken “Aida Diva” hakkında komuta aldım. Bu süre zarfında bazen gemide 2.000 kişi vardı: zanaatkârlar, tedarikçiler ve elbette mürettebat. Neredeyse yolculuklarımızda olduğu kadar devam ediyordu.

Kaptanın uyumadığı söylenir, en çok dinlenir. Ve bu tersanede de geçerlidir: her zaman ulaşılabilir – 7/24. Bir geminin dönüşümünde sürekli bir işlem var. Aynı anda tüm alanlarda değil, özellikle başlangıçta ve sonunda herkese ihtiyaç vardır. Sonra dediği gibi “güvertede tüm eller” var.

Köprüde dört saat olabilirim

Normal yolculuklar sırasında, liman günlerinde, elbette koyduğum ve kapattığımda her zaman dört saat boyunca köprüde olabilirim. Bu tamamen denizcilik görevleri zamanımın yaklaşık üçte birini alıyor, çoğunluğu yönetim görevleriyle meşgulüm, konferans salonlarında ve ekibimle çok zaman geçiriyorum. Bir kaptan olarak, bir yönetici ve genel müdürle karşılaştırılabilirim ve tüm Gears'ın kilitlenmesini sağlıyorum.

Tersanede de aynı şey: Takımların el ele birlikte çalıştıkları, ruh halinin iyi kalması ve yaklaşan işin mantıklı bir şekilde birikmesi ile ilgilidir.

15 Kasım 2024.16: 39

Kruvaziyer kaptanı
“Saygıyı çözmek zorunda kaldım”

Rıhtımdaki günler uzun ve erken başlıyor. Sabah altıdan öğütme, testere ve çekiçleme öğütülür. Bir kahveden sonra toplantılar ekipler, proje yöneticileri ve ortakları ile başlar. Durum nasıl, eksik olan, nerede planlandığı gibi çalışıyor? Birbirleriyle kesin koordinasyon bu boyuttaki bir proje için son derece önemlidir, çünkü kaçınılmaz bir sürpriz arasında garanti edilir. Genellikle güzel değil, hızla uzanan kararlar gerektiren bir tane.

“Aida Diva” da aslında tiyatroda sadece birkaç pencere alışverişi yapmayı planlamıştık. Bu, pencere dış cephesine sahip üç -promozu sahne salonumuz. Borsaya başladıktan sonra, tüm pencerelerin yenilenmesi gerektiğini fark ettik. Ve böylece tüm değişimi tamamlamaya karar verdik ve böylece başka bir zaman -tüketici ve maliyetli proje. Sonuçta, gemi önümüzdeki 15 veya 20 yıl için uygun hale getirilecek.

Tabii ki, bu tür kararları yalnız başına almıyorum, sistemler bunun için çok karmaşık.

Kısaca gemide iki yolcu kaptanıydık

Tüm alanlar için uzmanlarım var: teknoloji, nautikler, makineler, otel vb. Sağ elim de köprüde çalışma düzenleyen personel kaptanı: gardiyanlar, rota planlaması, girişler ve çıkışlar. Birçok insan birlikte çalıştığında, her zaman anlaşmazlıklar vardır ve liderlik rolümde bir kaptan olarak bana sorulur. Ve her zaman güvenlik veya acil bir durumda.

“Aida Diva” nın Marsilya'dan İtalya'ya aktarılmasından sonra, kısa bir süre sonra iki kaptandık. Roma'nın liman ofisinde, komuta meslektaşım Moritz Pantau'ya verdim ve üniformamı dolaba koydum. Bu yüzden Civitavecchia Limanı'ndan ayrıldığımızda sivildeydim ve kabinden geminin yavaşça nasıl hareket ettiğini izledim. Çok sıradışı ve yanlış dünya gibi hissettirdi. Sence: Aslında, şimdi burada olmamalıyım, ancak köprüde.

2007'de “Aida Diva” nı inşa ederken zaten oradaydım, o sırada bir güvenlik görevlisi olarak. Benden her zaman bu tür projeler istiyorsun ve nadiren hayır diyorum, çünkü bunu yapmaktan gerçekten keyif alıyorum. Aynı zamanda sizi tamamen iddia ediyor. Bununla uğraşmak zorundasınız, aile ve diğer şeyler için bu aşamalarda çok az zaman var.

Dört ay sonra şimdi bu projeyi tamamlıyoruz. Kesinlikle bu tür son görev olmayacak. Eve gideceğim ve iki ya da üç ay orada olacağım. Küçük oğlum bana geminin ne zaman hazır olduğunu sordu. Ben daha çok ailemle yoğun zamanı dört gözle bekliyorum. Gelmesi garanti edilen bir sonraki zorlukların gücü topluyorum.

Şeffaflık Bildirimi: Araştırma gezisi Aida tarafından desteklendi. Bu hiçbir şekilde editoryal bağımsızlığımızı etkilemedi.

nik