Ajax Futbol Yöneticisi Marc Overmars, Bayanlara Gönderdiği Taciz İletileri niçiniyle Kovuldu

Falcon

New member
Hollanda’nın esaslı kulüplerinden Ajax, futbol yöneticisi olarak bakılırsav yapan Marc Overmars’ın bakılırsavine son verdi.

Hollanda’da Eredivisie takımlarından Ajax’ta, futbol şube sorumlusu Marc Overmars’ın nazaranvine ‘sınırı aşan cinsel davranış’ tezleri üzerine son verildi.

Ajax’ın resmi sitesinden yapılan açıklamada, “Futbol Yöneticisi Marc Overmars kulüpten ayrılacak. Son günlerde denetleme şurası ve CEO Edwin van der Sar’ın yaptığı görüşmelerden daha sonra bu karar alındı ve Overmars’a iletildi. Kulüpten ayrılma sonucunın altında, uzun bir süre boyunca birkaç bayan meslektaşına gönderilen bir dizi uygunsuz bildiri yatıyor” sözleri kullanıldı.

‘Maalesef hudutları aştığımı fark etmedim.’

Ajax’ın internet sitesinde, Marc Overmars’ın özür iletisine da yer verildi. 48 yaşındaki eski futbolcu, şunları kaydetti:

‘Utanıyorum. Geçen hafta davranışlarım hakkında şikayetlerle karşı karşıya kaldım. Maalesef sonları aştığımı fark etmedim. Fakat artık bunun farkına vardım. Ansızın büyük bir baskı hissettim. Özür dilerim.’

‘Herkesten beni ve ailemi rahat bırakmasını rica ediyorum.’

‘Artık fazlaca geç. Ajax’tan ayrılmaktan diğer seçenek goremiyorum. Bunun özel durumum üzerinde büyük tesiri var. Bu yüzden herkesten beni ve ailemi rahat bırakmasını rica ediyorum.’ dedi.

Ajax Genel Müdürü Edwin Van der Sar şunları söylemiş oldu:

‘Meslektaşlarıma yardım konusunda kendimi sorumlu hissediyorum. Ajax’taki herkes için inançlı bir çalışma ortamı epeyce değerlidir. Önümüzdeki devirde buna daha fazla dikkat edeceğiz’ dedi.