ABD: Delta Havayolu yolcunun köpeğini asfaltta kaybetti

Klause

New member
Amerika Birleşik Devletleri
Kadın dava açtı: “Delta Havayolları çalışanları havaalanında köpeğimi kaybetti”

Delta Airlines uçakları Atlanta’nın Hartsfield-Jackson Uluslararası Havaalanında bulunuyor

© Imago Görselleri

Jessica Kroell

Dominik Cumhuriyeti’nden bir kadın, köpeğiyle birlikte ABD’ye seyahat etmek istedi. Ancak yolda havayolu, Atlanta’daki havaalanında hayvanı kaybetti. Dört ayaklı arkadaşının kulübesinden piste kaçtığı söyleniyor, o zamandan beri ondan hiçbir iz yok.

Aslında Dominik Cumhuriyeti’nden Paula Rodriguez, köpeği Maia ile ABD’de dinlendirici bir tatil geçirmeyi sabırsızlıkla bekliyordu. Ancak yolculuk kabusa dönüştü. Birçok ABD medyasının bildirdiği gibi Rodriguez, iki haftalık tatili için 18 Ağustos’ta Kaliforniya’ya gitti. Atlanta’nın Hartsfield-Jackson Uluslararası Havalimanı’na indiğinde, kendisine turist vizesi almaya uygun olmadığını ve bir sonraki uçakla eve dönmesi gerektiğini söyleyen sınır görevlileri tarafından durduruldu.

Ancak uçağın ertesi güne kadar kalkması planlanmadığından geceyi göçmenlere yönelik, köpeklere izin verilmeyen bir kabul merkezinde geçirmek zorunda kaldı. Daha sonra bir Delta Havayolları çalışanı köpeği aldı. CNN’e yaşadığı deneyimi şöyle anlattı: “Bana endişelenmememi, personelin eğitim aldığı bir tesise götürüleceğini söylediler. Ona yiyecek, su verecekler ve onunla ilgileneceklerdi.” “Benim dileğim bu değildi ama anladım. Yapabileceğim hiçbir şey yoktu ve ona güvendim.”

Ertesi sabah Dominik Cumhuriyeti’ne dönmek üzere uçağa binmesi gerektiğinde, köpeği kararlaştırıldığı gibi onu kapıda beklemiyordu. Yolcular çoktan uçağa binmişlerdi ama Maia orada değildi. Havaalanı personeli onu aradı ve köpeğin hâlâ tesiste olduğunu ancak şu anda onu aramaya zamanlarının olmadığını ve uçağa binmesi gerektiğini söyledi.

ABD: Delta Havayolu çalışanları asfaltta köpeğini kaybetti

“Panikledim ve ‘Kusura bakmayın, köpeğimin nerede olduğunu bilmediğinizi söylerseniz içeri giremem’ dedim”. Uçuşu daha sonraki bir uçakla yeniden planlanmış olmasına rağmen köpek hala gelmemişti ve vizesiz ABD’de daha uzun süre kalmasına izin verilmediğinden, kalbi ağır bir şekilde köpeği olmadan geri dönmek zorunda kalmıştı. Altı yaşındaki orospuyu küçük bir köpek yavrusu iken sokakta bulan kadının kabusu. O zamandan beri ikisi birbirinden ayrılamaz oldu.

İki gün boyunca şikayet formlarını doldurdu, havayolu şirketine şikayetlerde bulundu ve Atlanta’daki tüm hayvan barınaklarını ve doktor muayenehanelerini aradı. Maia’ya mikroçip takıldığı için, birisi onu bulursa oraya bırakılacağını umuyordu. Ayrıca “Atlanta Bölgesi Kayıp ve Bulunan Evcil Hayvanlar” adlı Facebook sayfasında bir çağrı başlattı ve köpeğin bir fotoğrafı hakkında şunları yazdı: “Bu Maia. Atlanta havaalanında Delta Havayolları çalışanları tarafından kaybedildi.” ABD’ye döndükten iki gün sonra bir Delta çalışanı onu aradı. Ona, arabadaki personelin köpek kulübesini açtığını ve araba durduğunda köpeğin kaçarak piste doğru koştuğunu anlattı. Rodriguez, uçakların kalkış ve iniş yapmasına rağmen Maia’yı kovaladılar, “ama o giderek daha hızlı koştu ve sonunda kaçtı. Tek bildiğim bu” dedi Rodriguez.

Annesi, köpeği aramak için 24 Ağustos’ta Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti. Ancak havaalanı alanı 4000 hektardan fazladır. Rodriguez, “Birçok yerde olabilir. Acı çekiyorum” dedi. Köpeği gittiğinden beri bir kabusun içinde yaşıyor: Çünkü bebeğimin oralarda bir yerlerde olduğunu ve korkmuş ya da incinmiş olabileceğini biliyorum. Aklımdan türlü türlü düşünceler geçiyor ve hiçbir şey yapamıyorum. Her dakika bir gün gibi geliyor.”

Havaalanı sözcüsü CNN’e, operasyon ekiplerinin gün boyunca pist ve havaalanı denetimleri yaptığını söyledi. Görüldüğü takdirde personel onu yakalayıp havayoluna ve sahibine teslim etmeye çalışır.” Köpeğin nasıl kaçtığı sorulduğunda CNN herhangi bir yanıt verilmediğini söyledi.

Köpeğinizle tatil yapın: Köpeğinizle seyahat etmek için üç ipucu adamın en iyi arkadaşı

Videoda bakın: Köpeğinizle bir geziye çıkmak istiyorsanız iyi bir planlama yapmanız gerekir. Hazırlıklarınız ne kadar kapsamlı olursa dört ayaklı arkadaşınızla yapacağınız yolculuk da o kadar keyifli olacaktır. Videoda bir köpekle seyahat etmek için üç ipucu öğreneceksiniz.

Kaynaklar:
CNN, CBS, Facebook

#Konular