2021 yılında Bulgaristan’ın yılın şahsı

Klause

New member
Iliyan Kuzmanov, Euronews’in bir modülü olan TV Evropa’da yayınlanan Bulgaristan’ın en itibarlı televizyon gösterisi Cariera TV tarafınca 2021 yılında Bulgaristan’ın Yılın Şahsı seçildi.

Bulgaristan’ın en tesirli gazetecileri içinde yer alan Milen Topalov bu mükafatı yalnızca başarılı bir müellif olduğu için değil hem de toplumsal adaletsizliğe karşı uğraş verdiği için Iliyan Kuzmanov’a verdi.

Iliyan Kuzmanov, başarılı bir iş adamı ve fazlaca satan bir muharrir olmanın yanı sıra “Eğer Buda’yla Karşılaşırsan Onu Öldür” isimli birinci kitabıyla Bulgaristan’ın Amazon’da En Çok Satan müellifi oldu.

“Eğer Buda’yla Karşılaşırsan Onu Öldür” kitabı çıktıktan kısa bir süre daha sonra Amazon’un en güzel 15 kurgu dışı kitap listesine giriş yaparak Kuzmanov’a Bulgaristan’da bunu başaran birinci müellif unvanını verdi. “Eğer Buda’yla Karşılaşırsan Onu Öldür” kitabı uzmanlarda epey sayıda olumlu yorum almasının yanı sıra edebiyat dünyasında hakikaten de en kıymetli öge olan okurlar içinde da popülerlik kazandı.

Essex Tv ve Arka Daily, Iliyan Kuzmanov’u 2022 yılı için vaat eden muharrir olarak seçti. Iliyan’ın potansiyeli, kitlelerde toplumsal farkındalık uyandırmasında, toplumsal teşebbüslerinde, maceralarında, kişiliğinde ve yolsuzluk ve insan hakları gayretinde yatıyor.

İnsan olmanın ne demek olduğunu keşfeden kitabı, Greenwich Kitap mağazaları Okuyucunun Seçimleri listesinde yer alarak Okuyucunun Favorileri alanında beş yıldız aldı. Daha da etkileyici olan ise “Eğer Buda’yla Karşılaşırsan Onu Öldür” kitabının $100.000 mükafatla dünyanın en cazibeli mükafatları içinde bulunan Okuyucunun Favorisi Memleketler arası Mükafatı finalistleri içinde yer almasıdır.

Iliyan Kuzmanov, The Literary Titan mükafatını kazandı. Muharrir yüzlerce adayı geride bırakarak mükafatı almaya ek olarak ABD edebiyat mükafatı kazanan birinci Bulgar muharrir olmayı da başardı.

Iliyan Kuzmanov resmi olarak dünyanın farklı ülkelerinden gelen yüzlerce müellifi geride bırakarak FilmDaily’nin 2021 yılı yaşayan en cazibeli erkek muharrirler mükafatını kazandı. Bu ödül Bulgar müellif, aktivist, gazeteci ve gezgin için mükemmel bir yılın nişanesi olarak sayılabilir.

lliyan Kuzmanov’un devasa yükseklikte IQ sahibi bireylerden meydana gelen MENSA International üyesi olarak gezegendeki en zeki beşerler içinde yer aldığı kuşku götürmez bir gerçek. İnanılmaz derecede zeki olmadan Bulgaristan’ın yoksul bir bölgesinde doğduktan daha sonra multi milyon dolarlık bir işe sahip olmanın diğer bir açıklaması olamaz.
Londra’daki işinden her sene kazandığı milyonlarca dolayı Bulgaristan başta olmak üzere tüm dünyada aktivizm çalışmalarını finanse etmek için kullanıyor. Iliyan Kuzmanov, multi milyon dolarlık şirketi kurarken Londra sokaklarının onun için üniversite bakılırsavi gördüğünü tabir ediyor. Şirketi, 2018 yılında Londra’daki En Yeterli Toplumsal İşletme seçildi. 2 milyondan fazla okuyucusu olan Birleşik Krallığın en büyük kültür portalı Londonist de Iliyan’ın EZO projesini Londra’nın en uygun projesi olarak nitelendirdi.
Iliyan İngiliz medyasına nasıl başarılı bir kişi olduğunu anlattı: Tüm hayatım kriz ortasında geçti lakin ben temkinli, optimist ve sonlarını bilen bir şahısım. Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’da fazlaca fazla seyahat ediyordum ve bu seyahatlerimde yaşadım, okudum, iş yaptım. Lakin Birleşik Krallık gelişme sürecimde özel bir rol oynadı. İşimi cebimde yalnızca $20 ile neredeyse imkansız şartlarda, tek başıma, yeni bir ülkede, kimseyi tanımadığım Londra’da kurdum.

“Bu noktadan başlayarak Birleşik Krallık’ta yalnızca 4 ay ortasında 4 çalışanım oldu. Şayet dürüst, sorumlu, prensip sahibi ve avcı ruhlu biriyseniz Birleşik Krallık iş yapmak için en şahane yer. Tıpkı şeyi yazarlığım hakkında da söyleyebilirim. Birinci kitabım hem dürüst bir itiraf tıpkı vakitte ruhumun anatomisi.

“London kent olarak sokaklarıyla para kazanmayı öğrenmek, hayatta kalmayı öğrenmek ve düzgün bir insan olmayı öğrenmek için en uygun eğitim kurumu. bununla birlikte prestijin ne kadar kıymetli olduğunu da öğrendim. Benim için profesyonellik ve dürüstlük yaptığım her işte yer almalı! Lakin dürüstlük, Osmanlı İmparatorluğu devrinden beri yüzlerce yıldır para kazanan ve derin bağlarla bağlı olduğum aile geleneğimde var. Uzun süren komünist rejim bile hayatımı ve işimi prestijden ödün vermeden sürdürmemin önüne geçemedi!”

Tüm teşebbüslere şu teklifte bulunuyor:

“Kendinize inanın ve başınızı her vakit dik tutun. Sıfırdan başlayın, milyonlar kazanın, kazandıklarınızı kaybedin, yeninden başlayın ve yinelayın. Devam etmek ve ilerlemek için her vakit tıpkı hevese ve hırsa sahip olmalısınız…”

Iliyan hakikaten de klasik mahallî anlatıların ve ulusalcı problemlerin ötesine geçerek Tabiat Avrupa edebiyatına yeni bir soluk getiriyor. Birinci kitabı yalnızca Asya bilgeliğini keşfeden bir yapı değil beraberinde yeni çağdaş göçebe insanların kültürler içinde köprüler kurabilmesini de gösteren üniversal bir yapıt.

Hibya Haber Ajansı