1990 Yılından daha sonra Bir İlk! Blackpool Forması Giyen 17 Yaşındaki Jack Daniels Eşcinsel Olduğunu deklare etti

Falcon

New member
İngiltere Championship kadrolarından Blackpool forması giyen 17 yaşındaki Jake Daniels eşcinsel olduğunu kamuoyu ile paylaştı. Blackpool grubunun forvet oyuncusu 17 yaşındaki Daniels, İngiltere’de faal olarak oynayan futbolcular içinde kendisini birinci sefer eşcinsel olarak tanımlayan futbolcu oldu.

Championship ekiplerinden Blackpool forması giyen Jack Daniels profesyonel olarak birinci maçına 7 Mayıs 2022 tarihinde çıktı.

Jack Daniels yaptığı açıklamada saha ortasında kendisi olurken, saha haricinde kimsenin gerçekte kendisinin kim olduğunu sakladığını belirterek şunları söylemiş oldu:

‘Kendimi bildim bileli daima eşcinsel oldum ve artık bunu açıklayarak kendim olmanın vakti geldiğini hissediyorum’ dedi ve ‘Bütün ömrüm boyunca palavra söylemekten ve ahenk sağlamak için değişmek zorunda hissetmekten nefret ettim’ dedi.

“Bu ülkede cinselliğimi açıklayarak bir bilinmeze yanlışsız adım atan birinci furbolculardan biriyim” diyen Daniels samimi hislerini futbolseverlerle paylaştı.

Açıklamasında Avustralya’daki Adelaide United kulübü oyuncularından Josh Cavallo’nun kendisini eşcinsel olarak tanımlamasından esinlendiğini söylemiş oldu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson toplumsal medya hesabından resmi bir açıklama yayımladı:

Boris Johnson, ‘Jake yüreğin için sana telekkür ederim, Bu açıklamayı yapmak dev bir cüret ister ve sen saha ortasında ve haricinde biroldukca kişi için bir esin kaynağı olacaksın’ diye yazdı.

İngiltere Futbol Birliği (FA), Daniels’ı esin kaynağı olarak tanımladı.

İlham kaynağı olmak isteyen 17 yaşındaki İngiliz futbolcu şu kelamları söylemiş oldu:

“hemen çabucak sırf 17 yaşındayım ancak tahminen de beşerler bana bakıp ‘Eğer bu genç çocuk bunu yapacak kadar mertse, ben de onun kadar bahadır olabilirim’ diyebilir. Ve bu, benim için şahane olur.”

1990 yılında Justin Fashanu eşcinsel olduğunu açıklamış ve maalesef 1998 yılında intihar etmişti.